dinsdag 6 mei 2014

Kiezen van blog onderwerpen

Leuke blog onderwerpen 

blog onderwerpen
Bloggen kan een super leuke manier van wat extra geld verdienen zijn. 'Kan', omdat het alleen leuk is, als je ook echt over leuke dingen schrijft. Je moet wel geïnteresseerd in je blog onderwerpen zijn. Het is ook handig als je veel van je blog onderwerpen af weet. Je moet er immers erg veel over kunnen schrijven. Natuurlijk kun je ook veel onderzoek doen en veel erover lezen, maar dit is vaak wel een moeizamere weg. Als je nu denkt: 'shit! Ik weet nergens echt veel vanaf', dan is dat geen probleem. Er zijn ook genoeg blog onderwerpen waar het vooral om je mening gaat. Zolang jij je mening goed weet op te schrijven, op een manier die lezers leuk vinden is dit waarschijnlijk makkelijker dan een informatieve blog.

Twee soorten blog onderwerpen



Er worden in dit bericht dus twee soorten blog onderwerpen besproken. Ten eerste de informatieve
blogonderwerpen. Informatieve blogonderwerpen kunnen werkelijk van alles zijn. Je kunt over oorlogsgeschiedenis schrijven of over porseleinen olifantjes. Het belangrijkste is dat je er veel van af weet. Vervolgens kun je gewoon teksten over het onderwerp gaan schrijven. Een belangrijk verschil met andere blogs is, dat veel informatieve blogs minder 'volgers' krijgen. Op het moment dat je veel informatie weet te bieden over een bepaald blog onderwerp zullen mensen die ergens naar zoeken met een zoekmachine jouw blog bericht vinden. Zij zullen je bericht lezen (en er hopelijk tevreden mee zijn) en vervolgens je blog weer verlaten. Ze zullen niet per se meer willen lezen. Natuurlijk zijn er ook informatieve blogs waar volgers elk nieuw bericht lezen.

Dit is afhankelijk van het blog onderwerp of de blog onderwerpen dat je kiest. Sommige blog onderwerpen zijn nou eenmaal meer onderwerpen die mensen een keer opzoeken en andere zijn nou eenmaal onderwerpen waar mensen graag telkens meer nieuwe informatie over krijgen. Volgers die elk bericht van je lezen is überhaupt niet noodzakelijk voor en goede blog. Als jouw blog onderwerp vaak word gezocht op Google kun je zelfs een heel erg succesvolle blog hebben zonder dat er mensen zijn die telkens terug komen. Enkele voorbeelden van informatieve blog onderwerpen die veel gelezen worden een ook nog leuk zijn om over te schrijven zijn: relaties, geld verdienen en beroemdheden.

Andere soorten blog onderwerpen


Het ander soort blog onderwerpen dat in deze post wordt besproken zijn de blog onderwerpen waarin blog onderwerpen. Het belangrijkste is ook hier dat je het leuk vind om over te schrijven, zodat je de motivatie niet kwijt raakt. Enkele voorbeelden van blog onderwerpen die veel gelezen worden en vaak ook leuk zijn om over te schrijven zijn: gezondheids-dingen, moderne technologie (kan bijvoorbeeld over telefoons en apps gaan) en mode en beauty.
vooral de mening belangrijk is. Blogs met dit soort onderwerpen hebben over het algemeen wel vaak veel volgers. Ook hier moet je een onderwerp kiezen. Je kiest een onderwerp en schrijft vervolgens berichten over je mening over aspecten van het onderwerp. Een voorbeeld hiervan dat al heel erg vaak bestaat zijn beauty product blogs. Hier schrijven mensen simpelweg over bepaalde beauty producten hun mening op hun blog. Er zijn oneindig veel mogelijkheden wat betreft mening

Het is dus bij het kiezen van je blog onderwerp erg belangrijk, dat je het zelf interessant vindt en leuk om over te schrijven. Maar, hoe leuk je een onderwerp ook vindt, sommige blogs worden simpelweg niet gelezen. Daarom is het ook handig om bij je beslissing ook het interesse van het publiek te betrekken. Het publiek is ongelofelijk groot, dus je hebt veel keuze wat betreft onderwerpen. Maar het is alsnog wel belangrijk om dit in je achterhoofd te houden als je je blogonderwerp kiest. Waar zullen mensen naar Googelen? Wat vinden mensen leuk om te lezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten